Regnér ändrar inte assistansorder

Behoven hos funktionshindrade kommer i andra hand när regeringen vill bromsa kostnaderna för den personliga assistansen, hävdar kritiker. Men regeringen har inga planer på att ändra ordern till Försäkringskassan att "bryta utvecklingen" av antalet timmar.

TT
Publicerad
Åsa Regnér.

Åsa Regnér.

Foto: Anders Wiklund/T
Annons

– Det jag och regeringen vill är att personer med stora behov ska få dem tillgodosedda när kraven enligt lagen är uppfyllda. Men vi vill inte att stora ekonomiska intressen ska kunna använda de här omfattande medlen till andra saker, som reklam, sponsring och fler konsulter, säger Åsa Regner (S), barn- och äldreminister och det statsråd som ansvarar för lagstiftningen som rör den personliga assistansen.

Regnér (S) uttalar sig efter att ha svarat på frågor i riksdagens socialutskott, tillsammans med Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler. De kom för att svara på frågor om hur de ser på villkoren för de cirka 16 000 funktionshindrade som har rätt till assistans, om utvecklingen, kritiken om hårdare bedömningar och regeringens sparförslag.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons