SAS ställer in 2 000 flygningar i mars

Munskydd eller andningsskydd på passagerare som ankommer Köpenhamns flygplats Kastrup när coronaviruset fortsätter sprida sig i värden. Flygplatsen uppger att de har tappat var tredje resenär sedan utbrottet.
Munskydd eller andningsskydd på passagerare som ankommer Köpenhamns flygplats Kastrup när coronaviruset fortsätter sprida sig i värden. Flygplatsen uppger att de har tappat var tredje resenär sedan utbrottet. Foto: Johan Nilsson/TT

SAS har ställt in 2 000 avgångar i mars – Kastrup har tappat var tredje resenär.

Coronaviruset slår hårt mot flygbranschen.

– Vi har inte sett något liknande sedan andra världskriget, säger Thomas Woldbye, administrativ direktör på Kastrup, till nyhetsbyrån Ritzau.

TT
Publicerad
Annons

Kastrup uppger att antalet passagerare som flyger till eller från Köpenhamns flygplats har fallit med 33 procent i förhållande till vad som är förväntat för årstiden, rapporterar danska medier.

Coronavirusets utbredning har en större påverkan på flygtrafiken än exempelvis 11 september-attackerna i USA 2001 och det askmoln som stängde stora delar av Europas luftrum i sex dagar efter den isländska vulkanen Eyjafjallajökulls utbrott 2010, enligt Kastrups administrativa direktör Thomas Woldbye.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons