Sju regioner saknar plan mot självmord

Hjärnfonden har startat ett upprop för att socialminister Lena Hallengren (S) ska avsätta mer resurser för att minska självmorden bland unga. Arkivbild.
Hjärnfonden har startat ett upprop för att socialminister Lena Hallengren (S) ska avsätta mer resurser för att minska självmorden bland unga. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Trots att det var tolv år sedan regeringen antog en nollvision mot självmord saknar fortfarande sju regioner en handlingsplan för att förebygga suicid. Hjärnfonden kräver nu att alla regioner tar fram en plan för att inte fler liv ska släckas.

Petronella Uebel/TT
Publicerad
Annons

Hjärnfonden har granskat Folkhälsomyndighetens senaste rapport som visar att Dalarna, Halland, Stockholm, Sörmland, Västerbotten, Västernorrland och Västra Götaland fortfarande saknar en handlingsplan för att förebygga självmord.

– Vi ser att fler och fler barn och ungdomar mår psykiskt dåligt och en konsekvens av det är att unga tar livet av sig. Därför är det bråttom att det preventiva arbetet i alla regioner kommer i gång, säger Sofie Ternheim, press- och marknadsansvarig på Hjärnfonden.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons