Sverige ändrar inte strategi trots WHO-besked

Information om att personer med symptom med feber och hosta inte skall gå in på sjukhuset utan istället ringa 1177 möter dem som vill in på akuten. Skulle det visa sig att coronaviruset är luftburet får det "enormt stora konsekvenser", säger statsepidemiolog Anders Tegnell.
Information om att personer med symptom med feber och hosta inte skall gå in på sjukhuset utan istället ringa 1177 möter dem som vill in på akuten. Skulle det visa sig att coronaviruset är luftburet får det "enormt stora konsekvenser", säger statsepidemiolog Anders Tegnell. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Coronaviruset kan vara luftburet, meddelade WHO i fredags. En omsvängning som är problematisk, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell – som säger att Sverige inte kommer att ändra sin strategi.

Alice Nordevik/TT
Publicerad
Annons

Det finns en viss möjlighet att coronaviruset kan vara luftburet, uppgav WHO vid en presskonferens i fredags. Något som i så fall skulle innebära att mindre droppar kan spridas med luften och inandas.

Urban Kumlin är överläkare i Umeå inom klinisk virologi och infektionssjukdomar. Han tycker att det är bra att WHO går ut med att coronaviruset kan vara luftburet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons