Annons

PT:n: Så behåller du träningsmotivationen

Linus Högberg, personlig tränare på Nordic Wellness.
Linus Högberg, personlig tränare på Nordic Wellness. Foto: Nordic Wellness

Träningskortet är inköpt, passen inbokade och motivationen… inte längre på topp. Men det finns knep du kan ta till för att inte tappa glöden helt och hållet. Här tipsar personlige tränaren Linus Högberg hur du går tillväga.

Januari är gymmens månad. Det är nu många av oss går ”all in” med träningen. Men så kommer februari och den där känslan av att motivationen är på nedgång infinner sig. Linus Högberg, personlig tränare på Nordic Wellness i Göteborg, menar att ett första steg mot ett hållbart träningsår är att konsultera en PT som hjälper dig att styra upp rimliga mål och som finns vid din sida både i medvind och motgång.

– Ibland är det svårt att själv avgöra vad som menas med ett rimligt mål och det är där den personlige tränaren kommer in i bilden, någon som ser till att de där uppsatta målen faktiskt efterlevs. Då blir vilja att lyckas på nytt ett perfekt bränsle att hålla motivationen vid liv, säger Linus Högberg.

En personlig tränare finns till för att hjälpa och stötta dig i din träning, så att du kan prestera bättre och nå dina mål. Din tränare utgår från dina förutsättningar och behov. Foto: Nordic Wellness

Planera nästa pass redan i dag

Ett annat sätt att hålla motivationen vid liv är att boka in kommande träningspass redan nu, gärna med en veckas framförhållning.

– Det är lättare att göra smarta träningsval och bygga kontinuitet om man bokar in flera träningspass i förväg. Ett annat knep är att bestämma en träningstid tillsammans med en vän, då blir du ännu mer benägen att hålla ditt löfte, säger Linus Högberg.

Nordic Wellness instruktörer är licensierade och vidareutbildas kontinuerligt för att vara uppdaterade och leverera säker och effektiv träning. Foto: Nordic Wellness

Testa olika träningsformer

Du som känner att träningen blir allt för ensidig bör förstås testa olika typer av träningsformer. Då minskar risken för att du ska bli uttråkad. 

– Min rekommendation är att testa så många olika träningsformer som möjligt för att ta reda på vilken typ av träning du hart mest glädje av. Varför inte växla mellan gruppträning, där lagkänslan är en grym motivationshöjare, och ensamtid på gymmet där du peppar dig själv? säger Linus Högberg.

”Skräddarsy din träning”

Vill du hitta träningsmotivationen, gå upp eller ner i vikt, lära dig att äta och träna rätt? Då ska du ta hjälp av en av Nordic Wellness erfarna personliga tränare.

– Det är tufft att göra en förändring ensam, men vi möter dig på den nivå du befinner dig, i en miljö med marknadens senaste utrustning för styrketräning och konditionsträning. Våra licensierade PT:s är utbildade för att skräddarsy din träning och finnas vid din sida året runt för att motivera och peppa dig, avslutar Linus Högberg.