Muf: Borgerligheten sitter i knät på friskoleföretagen

Moderata ungdomsförbundets ordförande Benjamin Dousa är kritisk mot friskoleföretag som fuskar med undervisningstiden.
Moderata ungdomsförbundets ordförande Benjamin Dousa är kritisk mot friskoleföretag som fuskar med undervisningstiden. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Förstatliga dåliga friskolor och tillåt inte fusk med undervisningstiden. När januariavtalet fyller ett år är det inte Socialdemokraterna – utan Moderata ungdomsförbundet som starkast driver opinion mot Sveriges marknadsliberala skolsystem.

Publicerad
Benjamin Dousa kräver nu att regeringen drar in skolpengen för friskolor som minskar undervisningstiden.

Benjamin Dousa kräver nu att regeringen drar in skolpengen för friskolor som minskar undervisningstiden.

Foto: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT
Anna Ekström, skolminister.

Anna Ekström, skolminister.

Foto: Lars Pehrson
Annons

”Med tanke på att du skriver under som ansvarig minister – hur lirar det med punkt 9 i januariavtalet?”. Efter att Anna Ekström hade skrivit en debattartikel om vinstintresset i skolan, var C-ledaren Annie Lööf snabb på att offentligt tillrättavisa utbildningsministern på Twitter i höstas.

Den 11 januari är det ett år sedan januariavtalet slöts mellan S, MP, C och L. Socialdemokraterna har i det tecknat in regeringsmakten, bland annat mot löftet att inte driva eller arbeta vidare med förslag om vare sig vinstförbud, eller vinstbegränsningar för privata aktörer i välfärden. Och Annie Lööf har visat sig vara bokstavstroende.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons