”Försök att vara dig själv”

Med nästan 200 000 prenumeranter är Emil Hansius en av Sveriges mest populära youtubers. SvD Junior träffade honom i Linköping.

Saga Höggren
Publicerad
Emil Hansius är 25 år och bor i Linköping. Hans favoriter på Youtube är Danny Gonzalez och Drew Gooden. Foto: Peter Holgersson.

Nora är på väg till Emil Hansius innergård i Linköping, där intervjun ska göras.

– Jag kollar ofta på Emil Hansius på Youtube! Och nu ska jag få intervjua honom, säger hon.

Emil kommer från början från Piteå, men berättar att han precis har flyttat till Linköping för att han ”råkade bli kär i en tjej som bor här”.

Nora: Hur började allt med din Youtubekanal?

– Min pappa filmade mycket under min uppväxt. Det är fortfarande jättekul och värdefullt att kunna kolla på de filmerna, även om det ibland är lite pinsamt. Jag tänkte: ”Jag måste bli bättre på att dokumentera mina dagar”. Så gick det till när jag började med Youtube för snart tre år sedan.

Nora tycker om Emils kanal för att den är rolig. Emil blir glad av att höra det, för syftet med hans kanal har alltid varit att underhålla:

– Jag gillar själv att gå in på någons kanal och bara koppla bort mina egna tankar för en stund. Det är det jag försöker ge till mina tittare också.

Emil Hansius framför kameran i sin studio. Foto: Peter Holgersson.

I november 2018 tipsade en av Emils följare honom om att göra en video där han reagerar på andras konversationer på Snapchat. Kort därefter la han upp videon ”Berättar för min crush att jag gillar hen”.

I videon får man se Emils reaktioner när han tar del av en konversation där en tjej berättar för en kille att hon är kär i honom.

Många tyckte att den var rolig och nästan 300 000 personer har tittat på videon.

– Den gick ovanligt bra och jättemånga började prenumerera på min kanal efter det. Det var mitt stora genombrott.

Juniorreporter Nora älskar att kolla på Youtube. Emil Hansius är en av hennes favoriter. Foto: Peter Holgersson.

Efter det gjorde Emil några liknande filmer där han kommenterar andras konversationer. De klippen gick ännu bättre än det första. En av filmerna har nästan en halv miljon visningar.

– Det svåra är att sluta när man är på topp. Men man måste. Annars kramar man bara ur det och så blir det inte kul längre, förklarar han.

Innan intervjutiden är slut visar Emil sin studio för Nora.

Nora: Förutom Youtube – har du några fritidsintressen?

– Såklart! Att vara ute i naturen, hänga med kompisar, resa och spela tennis tycker jag mycket om.

Nora: Vad är dina bästa tips för att göra bra videor?

– Gör det du själv tycker är kul. Om du inte tycker det är roligt kommer tittarna inte heller att göra det. Försök att vara dig själv, även om det låter klyschigt, då blir din kanal unik. Och bry dig inte om vad andra tycker!

Foto: Peter Holgersson
Prova SvD Juniorjunior.prenservice.se
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons