England har högst överdödlighet i Europa

En tonåring som testats positivt för coronaviruset begravs i Chislehurst i april. Hans familj var isolerade och kunde inte närvara.
En tonåring som testats positivt för coronaviruset begravs i Chislehurst i april. Hans familj var isolerade och kunde inte närvara. Foto: Aaron Chown/AP/TT

England har haft högst överdödlighet i Europa under coronapandemin, enligt den brittiska statistikmyndigheten ONS.

"I slutet av maj hade England den högsta totala överdödligheten av alla europeiska länder man jämfört", säger Edward Morgan vid ONS.

Anna Hansson/TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

I rapporten har statistik hämtats in från flera europeiska länder, däribland hårt drabbade Spanien, Italien, Frankrike och Sverige. De åldersstandardiserade dödstalen mellan januari och juni i år har jämförts med ett medeltal mellan 2015 och 2019 för att få fram hur hög överdödligheten länderna haft under pandemin.

Spanien hade den högsta toppen av överdödlighet under pandemin i mars–april på nästan 140 procent, följt av England som i två veckor i april nådde över 100 procents överdödlighet. I Sverige var överdödligheten som högst i början av april då den uppmättes till runt 43 procent, enligt ONS.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons