V-kongress vässar budskap mot välfärdsvinst

Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar är nöjd med valplattformen trots att kongressen på flera punkter skärpte skrivningar i partiets valbudskap jämfört med partiledningens förslag. Arkivbild.
Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar är nöjd med valplattformen trots att kongressen på flera punkter skärpte skrivningar i partiets valbudskap jämfört med partiledningens förslag. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Totalförbud mot vinster i välfärden.

Nej till Nato-samarbete.

Riv upp pensionssystemet.

Vänsterpartiets kongress ville inte hymla om partiets politik och skärpte flera skrivningar i dokumentet som partiet går till val på.

Lars Larsson/TT
Publicerad
Annons

– Det finns en stor uppslutning kring att vi behöver ta tillbaka kontrollen över kommersiell och privatiserad välfärd, säger V-ledaren Nooshi Dadgostar om kongressens skärpta formuleringar angående välfärden, i valplattformen.

Två bärande delar i plattformen är annars krav på att göra upp med marknadskrafterna i skolan samt att driva på för en stor grön klimatomställning stödd av politiska beslut. Den ska inte innebära moraliserande över hur medborgarna lever sina liv och kräva att den enskilde ska ställa om för att fixa klimatet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons