ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Annie Reuterskiöld:

Alliansen ägnar sig åt självskadebeteende

Ännu en gång splittrar ett gemensamt SD-besked Alliansen. Annie Lööf och Jan Björklund backar från förslaget att låta SD-politiker leda utskott i riksdagen. Samtidigt jublar den rödgröna regeringen och firar det en S-källa kallar ”mandatperiodens mest illa dolda läcka”.

Annie Reuterskiöld
Uppdaterad
Publicerad

På torsdag förmiddag förklarade Moderaternas gruppledare Tobias Billström i SR, att de borgerliga partierna kommer att nominera en talman oavsett om de rödgröna blir större än Alliansen. För att få igenom förslaget krävs att en majoritet i riksdagen inte är emot, vilket skulle kräva SD:s aktiva stöd.

Bara några timmar senare erfor SVT av anonyma källor att Alliansen också har svängt vad gäller SD:s tillgång till ledande utskottsposter. I stället för att gruppledarna som vanligt gör upp om vilka som leder utskotten, skulle Alliansen vara överens om att ordförandeposterna borde fördelas utifrån en proportionalitetsprincip i relation till valresultatet. Det skulle betyda att SD för första gången också får ordförandeposter och därmed makt över det politiska arbetet.

Laddar…
Mer från Startsidan