ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Teresa Küchler:Macron obeveklig – och nu övertygar han

Teresa Küchler

Med upprullade skjortärmar och utrustad med bara block, penna och en nästan utomjordisk retorisk begåvning har Emmanuel Macron givit sig ut på jympasalsturné genom Frankrike. Planen är att debattera med sitt folk och vända den senaste tidens kritik till framgång.

Teresa Küchler
Publicerad
Annons

BRYSSEL Emmanuel Macron, det politiska underbarnet som på bara ett år startade en ny, liberal rörelse, vann det franska presidentvalet och skaffade sig majoritet i nationalförsamlingen i Paris, har dragits med sjunkande popularitetssiffror sedan han tog plats i Elyséepalatset.

Det är visserligen inget märkligt med det: alla franska presidenter tillträder med folkets förhoppning om en nästan messiansk ledarfigur som kan både garantera välstånd och lycka på hemmaplan och stolt hissa den franska flaggan i världen – för att sedan landa hårt på ändan när väljarna insett att presidenten är människa och att presidentjobbet till stor del handlar om att administrera, vardagsförvalta och, ofta, kapa budgetar och genomföra impopulära reformer.

Laddar…