Dansk ilska mot Tyskland efter skattesvindel

Pengar svindlade från Danmark tros ha hamnat här, på en konstgjord ö i Dubai, där den aktiemäklare bor som pekas ut som huvudman i svindeln mot landet. Arkivbild.
Pengar svindlade från Danmark tros ha hamnat här, på en konstgjord ö i Dubai, där den aktiemäklare bor som pekas ut som huvudman i svindeln mot landet. Arkivbild. Foto: KAMRAN JEBREILI/AP//TT

Tyskland varnade inte andra länder för ett gigantiskt bedrägeri som drabbade skattebetalarna. Det kostade Danmark 18 miljarder kronor.

Nu ska danske skatteministern prata allvar med Tyskland.

TT TT
Publicerad
Annons

Flera politiker har ilsknat till sedan ett internationellt nätverk med journalister avslöjat att tyska myndigheter 2011 kom över ett dokument som visade att de misstänkta storbedragarna i Tyskland sonderade möjligheten att plundra andra statskassor. Men informationen delades inte med myndigheter i andra länder, medger åklagarkammaren i Frankfurt för Danmarks Radio.

I Tyskland kom bedragarna över minst 50 miljarder kronor, genom en svindel med skatt på aktieutdelning, tills kryphålet täpptes till 2012. Då drog en del av dem vidare till Danmark, som bestals på 18 miljarder kronor fram till 2015.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons