Expert: Fler men inte nya hot från Ryssland

– Jag tror inte hoten kommer att förändras. Däremot tror jag att det kommer bli mer av det vi redan har sett – cyberattacker, påverkansoperationer och desinformationskampanjer och andra hybridhot säger Jakob Hedenskog, analytiker vid Utrikespolitiska institutet. Arkivbild.
– Jag tror inte hoten kommer att förändras. Däremot tror jag att det kommer bli mer av det vi redan har sett – cyberattacker, påverkansoperationer och desinformationskampanjer och andra hybridhot säger Jakob Hedenskog, analytiker vid Utrikespolitiska institutet. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Rysslands president Vladimir Putin säger att ett svenskt och finländskt medlemskap i Nato inte utgör något omedelbart hot mot Ryssland. Ändå varnar han för ett ryskt svar.

– Från Rysslands sida finns det alltid ett intresse för överraskningsmoment, säger Jakob Hedenskog, analytiker vid Utrikespolitiska institutet.

Sofie Fogde/TT
Publicerad
Annons

Regeringen har på måndagen fattat beslut om att lämna in en Natoansökan.

Jakob Hedenskog, analytiker vid centrum för Östeuropastudier vid Utrikespolitiska institutet, tror inte att Sverige kommer se nya slags hot från Ryssland – däremot fler i antal.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons