Sommarens godaste entrecôtemacka

Lika gott till vardag som fest. Astrid Nordins lyxiga macka sätter guldkant på sommarkvällen.

Publicerad
Receptet är hämtat ur boken För Gott! av Astrid Nordin, foto Matilda Lindeblad (Bonnier Fakta).

Receptet är hämtat ur boken För Gott! av Astrid Nordin, foto Matilda Lindeblad (Bonnier Fakta).

Annons
Receptet är hämtat ur boken För Gott! av Astrid Nordin, foto Matilda Lindeblad (Bonnier Fakta).

Receptet är hämtat ur boken För Gott! av Astrid Nordin, foto Matilda Lindeblad (Bonnier Fakta).

Entrecôtemacka med vitlöksmajonnäs

3–4 Smörgåsar

2 skivor entrecote
olja till stekning
25 g smör
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
3–4 skivor surdegsbröd
1–2 tomater
en halv silverlök
några salladsblad
lite riven parmesan

Vitlöksmajonnäs
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl olja
1 vitlöksklyfta

1. Salta entrecôten på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg i köttet. Tillsätt smör och vitlök i pannan och ös köttet med smöret samtidigt som det steks. Peppra. Lyft bort köttet från värmen och låt det vila i cirka 5 minuter.
2. Gör aiolin: Lägg ägg, dijonsenap, vitvinsvinäger och olja i en bunke. Riv ner en vitlöksklyfta. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
3. Rosta surdegsbrödet. Skiva tomat och skala och skiva silverlök.
4. Bygg mackan genom att först breda ut aioli på brödet. Lägg därefter på salladsblad, tomat, silverlök och entrecote. Avsluta med finriven parmesan.

Receptet är hämtat ur boken För Gott! av Astrid Nordin, foto Matilda Lindeblad (Bonnier Fakta).

Receptet är hämtat ur boken För Gott! av Astrid Nordin, foto Matilda Lindeblad (Bonnier Fakta).
Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons