ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Pippi på CirkusGlitter och ös – det svänger i manegen!

Till cirkusmusikalen ”Pippi på Cirkus” har Björn Ulvaeus skrivit rappt finurliga sångtexter efter Astrid Lindgrens berättelse.
Till cirkusmusikalen ”Pippi på Cirkus” har Björn Ulvaeus skrivit rappt finurliga sångtexter efter Astrid Lindgrens berättelse. Foto: Markus Gårder

Hisnande cirkusnummer och svängig musik. På Cirkus bjuder Pippi Långstrump in till en egensinnig show med extra allt, skriver Karin Helander.

Karin Helander
Publicerad
Annons

Musikalen ”Pippi på Cirkus” ges på Djurgården som familjeföreställning och turistmagnet. Det har satsats guldpengar på den storslaget spektakulära produktionen. I det namnkunniga kreativa teamet ingår dramatikern Maria Blom, regissören Maria Löfgren och Cirkus Cirkörs konstnärliga ledare Tilde Björfors. Resultatet är en oupphörligt händelserik och häpnadsväckande häftig cirkusshow med extra allt. 

Att låta Cirkus Cirkörs mångkunniga nycirkusartister möta Pippi Långstrump är ett lyckokast, liksom att låta musiken och den förträffliga cirkusorkestern spela en huvudroll. Det svänger i manegen! Björn Ulvaeus är producent och har skrivit rappt finurliga sångtexter till varierad musik: från argentinsk tango till medryckande poplåtar med Abba-stuk som klistrar sig fast i öronen.

Laddar…