”Jag bjuder Blahnik på wallenbergare”

Foto: Anna Lefvert, Bockholmengruppen

Trosas hotelldrottning Kristin Boman äter gärna snabbnudlar i sängen, väljer alltid Pelle Janzon och undviker picklat till varje pris.

Publicerad
Bockholmengruppen
Foto: Bockholmengruppen
TT
Foto: TT
Alamy
Foto: Alamy
Annons
Bockholmengruppen
Foto: Bockholmengruppen

Vilken Stockholmskrog besöker du oftast och vad beställer du?
– Sturehof och har de toast Pelle Janzon på menyn tar jag det. Oavsett restaurang äter jag alltid Pelle Janzon om det finns.

Foto: Bockholmengruppen

Ditt livs mest minnesvärda måltid?
–Mitt första besök på Frantzén – jag blev helt golvad av både maten och miljön. Jag gästar dem så ofta jag har möjlighet. Att äta på Frantzén är som att fly verkligheten en stund.

Vilket slags krog drömmer du om att få öppna?
– Oss emellan vill jag helst bara ha hotell, haha. Eller förresten, kanske en liten, liten krog någonstans i Italien.

Vilket köksredskap vill du inte vara utan?
– En potatisskalare är alltid bra att ha!

Vad är hemligheten med din spagetti bolognese?
– Om jag har tid får den koka länge, helst sex sju timmar, men i realiteten hinner man ju sällan det. Färska tomater, vin, högrevsfärs och chili ska det vara i, och vanlig spaghetti som är perfekt al dente.

Annons
Annons
TT
Foto: TT
Alamy
Foto: Alamy

Ditt första matminne?
– Min mammas smöriga kanelbullar. Till denna dag har jag aldrig ätit godare bullar. Ofta ber jag henne baka bullar till våra gäster och det är alltid uppskattat.

Foto: TT

Oväntat bra mat- och dryckeskombination?
– Äpple och mjölk. Riktig fet mjölk, inte någon halvmesyr och absolut inte havre- eller sojamjölk!

Vad har du alltid hemma?
– Pasta. Oftast tagliatelle som jag gör en vansinnigt god pasta på med vannameiräkor frästa i en massa vitlök och persilja.

En idol kommer på middag, vem är det och vad bjuder du på?
– Manolo Blahnik, i mina ögon världens främsta skodesigner. Jag bjuder på wallenbergare med slätt potatismos, skirat smör, rårörda lingon och små gröna ärtor.

Vilken skräpmat är din guilty pleasure?
– Snabbnudlar. Helst i sängen.

Om du bara fick äta en sak resten av ditt liv?
– Pelle Janzon, lätt! Och så avslutar jag med en coupe colonel.

Det mest motbjudande du ätit?
– Allt som är picklat får mig att må illa.

Världens bästa matstad?
– New York är så mångfacetterat med både den bästa gatumaten och de mest fantastiska topprestaurangerna.

Foto: Alamy

Din senaste receptgoogling?
–En vanlig bea, tror jag.

Vilken musik lyssnar du helst på när du lagar mat?
– Jag är musikberoende och all-ätare, så det kan bli vad som helst från Chet Baker till Stones och Coldplay.

Vilken är din paradrätt?
– Jag gör en supergod tagliata på oxfilé som jag skär upp tunt och serverar med olivolja, rucola och parmesan.

Ditt husvin?
– Just nu är det Kurt & Lisa 2010, från Per Gessle selection. Pierre Peters är min favoritchampagne och om jag ska säga en vit favorit: Piero Busso Langhe Bianco.

Ditt bästa husmorstips?
– Att alltid ha ättika och bikarbonat till hands.

Missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet SvD Vin & Mat premium där SvD:s vinskribent Linda Pérez varje onsdag delar med sig av de bästa mat- och dryckestipsen, exklusivt för dig som prenumerant.

Du vet väl att SvD:s alla vintips finns samlade i vår Vinbas? Här fyller SvD:s vinexperter dessutom på med nya vintips varje vecka.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons