En gäspning från Pixar – sviten är bruten

Buzz Lightyear är tillbaka.
Buzz Lightyear är tillbaka. Foto: Pixar

Buzz Lightyear från klassikern ”Toy story” är tillbaka men i en tråkigare version. Pixar som levererat många guldkorn de senaste åren når för ovanlighetens skull inte upp i nivå.

Jan Söderqvist
Publicerad
Annons

Misstag är den stora grejen här. Folk gör misstag och klandrar sig själva hårt och svårt för diverse begångna tabbar, verkliga och inbillade. Men – och detta är den lärdom vi bär med oss ut ur en biosalong fylld med spillda popcorn – det är inte hela världen att göra ett misstag, eller ens flera. Sånt händer. Man blir förlåten av sina fina vänner, och är man bara en bra kompis själv och inser värdet av samarbete istället för solitär soloverksamhet så kommer saker och ting nog att ordna sig ändå till slut.

Ja, och så är det förstås viktigt med mångfald också. Alla hudfärger och sexuella läggningar är givetvis lika härliga. ”Lightyear” kryssar förnöjsamt i de ”woke-rutor” som finns inom synhåll. På väg till pressvisningen hör jag att filmen har blivit förbjuden i Förenade Arabemiraten med anledning av att en animerad figur av kvinnokön kyskt kysser en annan av samma sort.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons