Annons

Så förenklas handeln mellan europaländer

Med Ankorstore blir det en enklare process att både skicka och ta emot varor från olika länder i Europa.
Med Ankorstore blir det en enklare process att både skicka och ta emot varor från olika länder i Europa.

Marknadsplatsen Ankorstore hjälper mindre aktörer i 23 länder att göra affärer och vet hur man gör processen smidigare vid internationell handel.

Många återförsäljare vill fylla sina butiker med ett blandat urval av lokala produkter och unika, internationella varor, som äkta italiensk olivolja, brittiskt te eller en väldoftande fransk tvål. Ankorstore arbetar med varumärken från 23 länder i Europa vilket gör det enkelt att hitta det rätta utbudet.

– På vår hemsida går det att filtrera varumärkenas geografiska placering och produkternas tillverkningsland för att kunna handplocka de kvalitativa produkter man vill ha, säger Jina Kwon, country manager för Ankorstore i Storbritannien.

Med Ankorstore blir det en enklare process att både skicka och ta emot varor från olika länder i Europa. Ankorstore står för varumärkenas totala fraktkostnad, erbjuder fria leveranser för återförsäljare och assisterar vid eventuella problem. Även handel till och från Storbritannien blir enkelt, trots att tullformaliteterna skärpts sedan Brexit. Visserligen finns det extra saker att tänka på, men Ankorstore bidrar med verktyg och information.

– För att ordern ska gå så smidigt som möjligt till och från Storbritannien behöver båda parter ett EORI-nummer – ett unikt registreringsnummer som visar för tullmyndigheterna vad som importeras. Det går snabbt och enkelt att ansöka om. Dessutom ska en handelsfaktura med en varukod och varornas värde bifogas. Här erbjuder vi på Ankorstore en färdig mall, säger Jina Kwon.

Varor som skickas till eller från Storbritannien räknas som import och måste gå via tullen, vilket kan medföra skatter, tull- och expeditionsavgifter. För detta har Ankorstore hittat en enkel lösning.

– Vi ger automatiskt 20 procent rabatt vid alla beställningar som korsar gränsen mellan EU och Storbritannien. Den rabatten är till för att täcka alla tullkostnader och avgifter, berättar Jina Kwon.

En återförsäljare som handlar från Storbritannien köper varorna från Ankorstore utan moms. När varorna kommer in i EU skickas en faktura med tullavgifter, moms- och expeditionsavgifter. Återförsäljaren ansvarar för att betala momsen i sitt land och får sedan dra av den, om de har avdragsrätt. Så snart fakturan är betald släpper tullen paketet.

– I Storbritannien har vi över 3 000 varumärken och 15 000 återförsäljare. Det är tydligt att den europeiska marknaden värderar brittiska varor och vice versa. Därför gör vi det superenkelt att handla med Ankorstore, avslutar Jina Kwon.