RecensionTv-serier

UtredningenNågonting skaver med tv-serien om Kim Wall

Pernilla August som Ingrid Wall.
Pernilla August som Ingrid Wall. Foto: SVT

Kim Wall har blivit krim-content i en dansk tv-serie med ”CSI”-komplex. Men att ingen spelar Peter Madsen eller Kim Wall gör det hela mindre spekulativt.

Karoline Eriksson
Publicerad
Annons

Jag tänker på Kim Wall säkert en gång i veckan, antagligen oftare, trots att hennes namn var helt okänt för mig fram till den där augustiveckan 2017 när hon försvann. Det hänger nog ihop med någon form av överlevandeskuld och min hjärnas försök att bearbeta hur en särskild typ av slumpmässig vidrighet ibland drabbar vissa individer som en blixt från klar himmel: en frilansjournalist råkar ringa ett intervjuobjekt som just då fantiserar om stympningssex och det perfekta brottet nere i sin hemmabyggda ubåt (hemmabyggd ubåt, bara en sådan sak). Kvällen innan hon ska flytta till Kina. Pojkvännen överväger att följa med på intervjun, men gör det inte, och varför skulle han?

Jag tänker också ofta på Kim Walls föräldrar. Det var med blandade känslor som jag noterade att Ingrid Wall lajkade loggningen av min löprunda under ett ”Run for Kim”-lopp jag deltog i (hon lajkar alla som springer för Kim). Vad roligt att hon peppar dem som deltar i minnesloppet för hennes dotter. Så oändligt sorgligt att det finns ett lopp till minne av hennes dotter.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons