Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Ät asiatiskt i parets vardagsrum

Foto: HBO Nordic, Jesper Florbrant, David Thunander

Ät på utomordentlig hemmakrog, se laddat kriminaldrama och upptäck nytänkande svenskt mode- och livsstilsvarumärke – Hugo Rehnberg delar med sig av sina helgfavoriter.

Text: Hugo Rehnberg - 1 maj 2021
Annons

Visst har du – medvetet eller omedvetet – saknat Kate Winslet? Jag med. Man gör ju det med riktigt stora skådespelare. I nya Mare of Easttown spelar hon en sörjande brottsutredare som har lite svårt att släppa ett ouppklarat fall. Då inträffar något som fläker upp såret igen. Okej, inte den mest nyskapande premissen för någon som sett hundratals snutserier, men mästerliga Winslet gör ändå första säsongen till en njutning. HBO Nordic.

Hemmarestauranger är ett fint samtidsfenomen. Ute på Tranholmen driver David Enmarker sedan ett par år tillbaka den utomordentliga krogen David at home. I Farsta välkomnar paret Johan och Katrina Lindqvists gästerna till sitt vardagsrum i Villa Brännugnen. Där bjuds på jazz, Gert Wingårdh-arkitektur och asiatiska smaksensationer som haricot verts i ostronsås och pilgrimsmussla med rödbets-teriyaki. Öppet torsdagar till lördagar.