ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Kärnkraften har ingen framtid”

Forskaren Amory Lovins som gett råd till flera världsledare anser att politiker riskerar att bli överkörda. Det är marknaden som driver på omställningen.
Forskaren Amory Lovins som gett råd till flera världsledare anser att politiker riskerar att bli överkörda. Det är marknaden som driver på omställningen. Foto: www.alamy.com

Han är klimataktivisten som ger råd åt storföretag och världsledare. Till SvD säger Amory Lovins att marknaden kommer att hitta lösningar där politikerna misslyckas. Och i hans värld är debatten om kärnkraften redan över.

Mikael Törnwall
Publicerad

Namnet är passande. Snowmass i amerikanska Colorado är inte precis känt för sitt varma klimat. Beläget drygt 2 000 meter över havet kan temperaturen ibland falla till minus 40 grader. Ändå sitter forskaren och klimataktivisten Amory Lovins omgiven av vad som ser ut som en tropisk djungel när han via videolänk intervjuas av SvD.

– Det är ett klimat som liknar Norrlands, men jag har ingen uppvärmning. Det behövs inte eftersom huset har superisolering, berättar han.

Laddar…