ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Björn Frantzén framför landets dyraste restaurangtrappa? Ja, kanske. Inspirerad av Titanic har den kostat mellan tre till fyra miljoner kronor att bygga, uppger Frantzén.
Björn Frantzén framför landets dyraste restaurangtrappa? Ja, kanske. Inspirerad av Titanic har den kostat mellan tre till fyra miljoner kronor att bygga, uppger Frantzén. Foto: Malin Hoelstad

Frantzén: ”Tänkte mer när jag bara hade två stjärnor”

Han har tre stjärnor i Guide Michelin och är en av få nordiska kockar som framgångsrikt etablerat sig i Asien. Mitt i pandemin slår nu Björn Frantzén upp dörrarna till sin nya restaurang, Brasserie Astoria i Stockholm. Och redan nu ligger fokus på nästa projekt – i Bangkok, Shanghai och Dubai.

Anna Norström
Publicerad

Det var som att alla i personalstyrkan på Nybrogatan 15 plötsligt höll andan. Just denna tisdag i februari och bordsbokningen skulle precis öppna. Men med 5 000 bokade bord på hans nya etablissemang, Brasserie Astoria, på bara två dagar kunde stjärnkocken och hans anställda pusta ut.

– I Paris eller New York bokar man ett brasserie i förväg, men i Stockholm? Det var svårt att veta, säger Björn Frantzén så här i efterhand.

Laddar…