Kvinnorna som vann varsin kamp på Söder

Emilia Gustafsson (äldre bilden) och Ingegerd Brusewitz är två personer som vi fick lära oss mer om under 2020 på SvD:s Mitt Stockholm-sida.
Emilia Gustafsson (äldre bilden) och Ingegerd Brusewitz är två personer som vi fick lära oss mer om under 2020 på SvD:s Mitt Stockholm-sida. Foto: Stadsmuseet och Emma-Sofia Olsson

Under detta märkliga 2020 har många svenskar haft mer tid att bläddra i släktalbum. Det märks på allt material om Stockholm som SvD:s läsare har bjudit på. Vi hoppas på samma utdelning 2021.

Johan Lindberg
Publicerad
Annons

Svenska Dagbladet har funnits sedan 1884 och har alltid haft en historiskt intresserad läsekrets. Traditionen hålls tydligt vid liv genom de läsarbidrag som har förgyllt Stockholmsgåtan under det gångna året. Det har kommit in historier om alla årtionden sedan 1900-talets början.

Det som är extra roligt är att det är helt unika berättelser som inte finns i historieböcker eller går att googla fram. Om inte ni läsare hade hört av er så hade historierna kanske aldrig nått offentlighetens ljus.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons