Civila offer på båda sidor i Nagorno-Karabach

Ett bostadsområde i Nagorno-Karabachs största stad Stepanakert som uppges ha förstörts i striderna. Bild från 3 oktober.
Ett bostadsområde i Nagorno-Karabachs största stad Stepanakert som uppges ha förstörts i striderna. Bild från 3 oktober. Foto: Aram Kirakosjan/AP/TT

Striderna eskalerar i Kaukasien. Explosioner och raketeld rapporteras från båda sidor i den infekterade striden om Nagorno-Karabach.

TT-AFP
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Både Armenien och Azerbajdzjan anklagar varandra för att rikta in sig på civila mål. Enligt azeriska myndigheter har ett armeniskt luftangrepp mot staden Gjandzja, landets näst största stad, krävt ett civilt liv och skadat ytterligare över 30 personer. Azerbajdzjan säger att man kommer att svara med attacker mot militära mål inne i Armenien, vilket skulle innebära ytterligare en upptrappning av konflikten.

På söndagen krävde Azerbajdzjans president Ilham Aliyev i ett tv-sänt tal att Armenien måste presentera en tidsplan för ett tillbakadragande från Nagorno-Karabach och intilliggande områden. Innan det sker kommer landet inte att avbryta sin militära insats.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons