ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Källor: Medarbetare ”äcklad” efter Trumps tal

Tjänstemän inom Vita huset vittnar om upprörda känslor inom Vita husets stab efter president Donald Trumps presskonferens i tisdags där han upprepade ställningstagandet att ”båda sidor” bar skuld i Charlottesville. Enligt Politico och New York Times vittnar tjänstemän om hur seniora personer inom administrationen blivit ”djupt upprörda” och ”äcklade”.

Johannes Ledel
Publicerad

I tisdags höll Trump ännu en presskonferens med anledning av våldsamheterna som bröt ut i samband med demonstrationen ”Unite the Right”. Där upprepade han sitt ställningstagande att det fanns skuld på ”båda sidor”.

Enligt uppgifter till nyhetssajten Politico och tidningen New York Times så har det lett till oroligheter inom de egna leden och tjänstemännen inom Vita huset. Flera seniora stabsmedlemmar ska ha varit märkbart frustrerade över att Trump talat om vänsterextremisters skuld för våldsamheterna och samtidigt talat om att flera av de som varit vid demonstrationen var ”väldigt fina personer,” skriver Politico och hänvisar till anonyma källor inom Vita huset.

Laddar…