Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Min helg: ”Vi hejar fram dotterns lag till seger”

Medlemsklubben Almas vd Anna Behring Lundh varvar grillfester med långpromenader under helgen.

Text: Olivia Hagéus - 25 augusti 2017
Annons

Fredag eftermiddag. Jag avslutar veckan med en Omnipollo-öl i baren på Alma. Vår kock Gordon har lagat fantastiska Bao Buns som också slinker ner. Hänger lite med våra medlemmar som uppdaterar mig om alla deras spännande projekt och så skvallrar jag med mitt team och förhör mig om vad de har för planer i helgen. Önskar alla en trevlig helg innan jag drar hem.

Kommer hem till familjen och det efterlängtade fredagsmyset. Eftersom vi är lata och trötta blir det hämtpizza (från Deli Italia Danderyd) till middag. Sen sätter vi oss, hela familjen, i soffan och ser på favoriten Karate Kid. Käkar popcorn och hejar på Daniel-san. När filmen är slut går vi och lägger oss allihop. Helt slutkörda efter veckan.

Lördagsmorgonen blir lite stressig. Sonen har fotbollscup i Roslags-Kulla och vi alla ska med. Vi käkar mackor och dricker kaffe i bilen. Väl framme hejar vi på sonen och hans lag som spelar jättebra, och de vinner två av tre matcher. Till lunch blir det korv med bröd tillsammans med de andra barnen och deras föräldrar. Vi hänger kvar en stund och dottern passar på att ta ett dopp vid stranden. Jag tycker att det är för kallt och fegar ur.

Annons
Annons

På vägen hem blir dottern avsläppt för att hänga med en kompis och sonen lämnar vi på innebandyträningen i Mörbyhallen. Medan han tränar så åker jag till Coop i Enebyängen och storhandlar för resten av helgen och nästa vecka.

När jag kommer hem hinner jag med en långpromenad tillsammans med en kompis. På kvällen kommer några vänner över och dricker ett glas vin med oss medan vi drar igång grillen. Det är en härlig sensommarkväll så vi sitter ute. Barnen har roligt ihop och vi njuter av en lång middag med entrecote, bea och sallad. Till efterrätt blir det svartvinbärspaj. Barnen leker burken och går sen in och kollar på film. Vi vuxna sitter kvar utomhus ett bra tag. Sen blir det kallt och vi bryter upp. Jag somnar så fort jag lägger huvudet mot kudden.

Söndagsmorgonen är lugnare än lördagen. Vi vaknar vid nio och äter en lätt frukost innan vi i samlad trupp åker till Alma för att äta brunch. Det är en stor favorit som vi haft på Alma några gånger. Barnen trycker i sig amerikanska pannkakor och jag tar för mig av de olika rätterna – heta och sötklibbiga shortribs, med koriander, chili och rostad lök, krämigt ägg i bönor och chili och lobsterroll med mango, koriander och sojamajonnäs. I barnhörnan finns de olika aktiviteter för både små och lite större barn. Min son ritar ett kort till mig och dottern hjälper till att hålla reda på de yngre barnen.

Vi stannar i två-tre timmar innan vi åker tillbaka hem till Danderyd för dotterns fotbollsmatch på Danderydsvallen. Vi stannar kvar och hejar fram laget till en seger! På kvällen lagar vi lasagne och medan den står i ugnen hjälper vi barnen med läxorna.

Efter middagen sätter min man och jag oss ner tillsammans för att planera veckan och jag passar på att jobba lite. När barnen har lagt sig avslutar vi helgen med några avsnitt av House of Cards.

Annons