ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Thomasgymnasiet på nedlagda P10 har dränerat kommunen på pengar. Eleven Kristin Karlberg, 18, menar att det märks att skolan har dåligt med resurser: ”Jag hoppas han satsar extra på Strängnäs för att han är härifrån om han blir statsminister”. Nova Danielsson, 18, är osäker på om det blir någon ny regering alls.
Thomasgymnasiet på nedlagda P10 har dränerat kommunen på pengar. Eleven Kristin Karlberg, 18, menar att det märks att skolan har dåligt med resurser: ”Jag hoppas han satsar extra på Strängnäs för att han är härifrån om han blir statsminister”. Nova Danielsson, 18, är osäker på om det blir någon ny regering alls. Foto: Tomas Oneborg och TT

Kristerssons arv: ”Ideologiskt drivet – jätteförluster”

Säger tiden som kommunalråd i Strängnäs något om M-ledaren Ulf Kristersson som statsminister? Hans gamla kollegor vittnar om en otålig ideolog med hett temperament och stora ambitioner. Siffrorna visar på underskott, nedskärningar och affärer som fortfarande kostar kommunen pengar.

Hannes Delling, Claes Lönegård
Uppdaterad
Publicerad

Bland det första Ulf Kristersson gjorde när han klev in i Strängnäs kommunhus efter valet 2002 var att måla en röd fondvägg i sitt nya arbetsrum. Vissa skakade på huvudet. Men här satt han, Strängnäs nya finanskommunalråd, med utsikt över en enorm parkeringsplats, ICA Bengtsson och längre bort stadens välkända väderkvarn.

Det var här – ”i myllan, i geggamojan” som Kristersson själv har uttryckt det – som Moderatledaren lärde sig att att driva politik på allvar, det var här han ”fick skit under naglarna”.

Laddar…