A placeBerörande möten på en plats för alla

Med närmare 20 personer på scenen, livemusik, sång och dans vill Melo i sitt nya verk ”A place” bjuda på en omslutande helhetsupplevelse i Dansens hus.
Med närmare 20 personer på scenen, livemusik, sång och dans vill Melo i sitt nya verk ”A place” bjuda på en omslutande helhetsupplevelse i Dansens hus. Foto: eirartist.com

Proffs och särskoleelever möts i duetter som ger en egen ton till ”A place”. Scenkonstkollektivet Melo skapar en intensiv atmosfär där alla inkluderas.

Publicerad
Annons

Inkludera är ett fint ord som lätt kan uppfattas som utnött och klyschigt i den allmänna politikersvadan. Men när man stiger in till ”A place” känns atmosfären omedelbart just inkluderande. Dansens hus lilla scen är ett öppet rum där blundande gestalter rör sig i sin egen värld men ändå är tillsammans. Sången som ljuder tycks även höras inom var och en.

Med ”A place” fortsätter kollektivet Melo sitt konsekventa arbete att skapa scenkonst som blir allkonstverk av dans, musik och rum men som även mentalt omfamnar åskådaren. För två år sedan skapade de ”Tillhet” för målgruppen elever i särskolegymnasiet. Den här gången har de utökat sin krets med sånggruppen Format, ett antal dansare och musiker samt elever från Kung Saga särskolegymnasium – och man spelar även för allmän publik.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons