Björklund kräver korten på bordet om Ema

Copenhagen Towers i Ørestad ligger bara 19 minuter bort för den som reser från Hyllie i Malmö med tåg. I den danska ansökan om Ema erbjöds 20 års hyresfritt i delar av Copenhagen Towers.
Copenhagen Towers i Ørestad ligger bara 19 minuter bort för den som reser från Hyllie i Malmö med tåg. I den danska ansökan om Ema erbjöds 20 års hyresfritt i delar av Copenhagen Towers. Foto: Johan Nilsson/TT

"Korten på bordet", kräver Jan Björklund (L) efter den danske utrikesministerns påstående om svek från Sveriges regering vid omröstningen om EU-myndigheten Ema.

Köpenhamns fall hängde inte på ett lands röst, enligt EU-minister Ann Linde (S).

TT
Uppdaterad
Publicerad
Köpenhamns fall hängde inte på Sveriges röst, enligt EU-minister Ann Linde. Arkivbild.

Köpenhamns fall hängde inte på Sveriges röst, enligt EU-minister Ann Linde. Arkivbild.

Foto: Maja Suslin/TT
Annons

– Om den svenska regeringen röstat på Italien före Köpenhamn så är det upprörande. En etablering i Köpenhamn skulle ha gagnat även Sverige och inte minst Malmö och Lund, som är ett starkt kluster när det gäller läkemedel och life science, säger Jan Björklund, partiledare för Liberalerna, till TT.

Köpenhamn, Amsterdam och Milano gick vidare till runda två när EU-länderna skulle avgöra vart läkemedelsmyndigheten Ema ska flytta efter brexit. Stockholm åkte ur redan i första omgången. Danmarks utrikesminister Anders Samuelsen var mycket besviken på Sverige efter omröstningen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons