5 sätt att hålla dig i form utan gymkort

Nu när sommarvärmen äntligen är här kan det kännas trist att gå in i ett mörkt gym. Ta tillfället i akt och satsa på hemmaträning som inte kostar något mer än din tid.

Publicerad
Annons

I en artikel från The Independent tipsar några av Londons främsta träningsprofiler om de fem bästa och mest effektiva träningsformerna att göra utanför gymmet.

1. Ta tillvara på naturliga pauser
Det finns alltid tid för ett par snabba armhävningar eller mountain climbers. Passa på medan du väntar på att pastavattnet ska koka upp eller varför inte nyttja tiden framför favoritprogrammet och utmana dig med ett gäng knäböj innan du slår dig ner i soffan igen.

2. Testa Barre hemma
Victoria’s Secret-modellernas nya favorit är den balettinspirerade träningsformen Barre. Vanligtvis används en klassisk balettstång och lättare vikter men det finns ett flertal övningar som fungerar alldeles utmärkt att göra utan dessa. I ”wide plie squat” krävs inga redskap och den klassiska plankan är en utmärkt övning att göra hemma. Vill du utmana dig lite extra i plankan? Lyft ett av benen en bit ovanför marken medan resten av kroppen är stilla.

3. Satsa på skuggboxning och hopprep
Skippa boxningssäcken, allt du behöver är ett hopprep och soundtracket från Rocky för att komma igång. Kör tre minuter skuggboxning i sex omgångar och följ upp med fem minuters intensivt hoppande.

4. Upptäck din egna kroppsvikt
Underskatta inte kraften av din egna kroppsvikt när du planerar dagens träningspass. Förslagsvis varvar du övningar som jägarvila, burpees, armhävningar, knäböj och bakvänd armhävning i 60 sekunder vardera i tre omgångar. Och utan att du knappt hinner tänka har du tränat effektivt i 15 minuter.

5. Prova en träningsapp eller inspireras på YouTube
Om ovan förslag inte känns tillräckligt motiverande är online-träning ofta ett bra verktyg. Sök på Youtube eller prova träningsappar där du lätt kan välja vilken typ av träning och uppföljning som passar dig.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons