RecensionScenvår 2019

Vill ha hund!Underbart uppnosigt när hund möter husse

Tobias Ulfvebrand är dansare och dockspelare. ”Vill ha hund!” handlar om längtan efter en egen hund som alltid viftar på svansen när den ser dig.
Tobias Ulfvebrand är dansare och dockspelare. ”Vill ha hund!” handlar om längtan efter en egen hund som alltid viftar på svansen när den ser dig. Foto: Jonas Jörneberg

Människans bästa vän är ibland bångstyrig. På Dockteatern Tittut blir hundlängtan till en expressiv dans för kroppar med eller utan svans och tassar.

Publicerad
Lille Tobias (Ulfvebrand) med sin kompis, en charmigt lurvig vovve skapad av dockmakaren Lisa Kjellgren Almstig.

Lille Tobias (Ulfvebrand) med sin kompis, en charmigt lurvig vovve skapad av dockmakaren Lisa Kjellgren Almstig.

Foto: Jonas Jörneberg
Annons

Dockteatern Tittut, som spelat småbarnsteater i drygt fyra decennier, fortsätter att söka nya vägar. Under de senaste åren har man arbetat mer med kropp och rörelse, men också utforskat interaktiv scenkonst. Tittuts nya ”Vill ha hund!” (2–6 år) är en underbart uppnosig dans- och dockteateruppsättning.

Tobias vill ha en hund! Skådespelaren Tobias Ulfvebrand nosar sig fram i foajén och hälsar på barnpubliken, som nyfiket följer med in i hans scenrum. Där är möblerat med kloss-kuddar, som kan bli säng, rutschkana och skåp, men också formas till hundar som gläfser i olika tonarter. Tobias önskan efter hund är nästan övermäktig. Hela kroppen toklängtar. Balett- och mimutbildade Tobias Ulfvebrand låter sitt expressiva kroppsspråk glida över i dans med en rolig stilblandning från det coolt rytmiska till klassiska piruetter. Med eller utan svans och tassar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons