Gardell: Har inte petat Björn ”Nalle” Wahlroos

Cevian får ingen plats i styrelsen – men Björn Wahlroos avgår. SvD ställde tre frågor till Christer Gardell om torsdagens oväntade nyheter kring Nordeas styrelse.

Publicerad
Annons

– Ja, mycket nöjd. Framförallt att Sampos nya vd även blir ordförande i Nordea. Torbjörn Magnusson är erkänt skicklig på att tjäna pengar och skapa värde för aktieägarna. Det har han framgångsrikt bevisat både i If och Topdanmark. I Topdanmark bytte han som ordförande ut i princip hela styrelsen och ledningen, Torbjörn tog If från en negativ marginal till att bli ett av de mest effektiva och välskötta försäkringsbolagen globalt. Torbjörn är en tuff kravställare som har ett högt arbetstempo. Han drar sig inte heller för tuffa beslut.

– Vi kom in lite för sent i processen. I en bankstyrelse krävs det bland annat godkännande av ECB, processer som tar tid. Vi kommer under det kommande året jobba intensivt men konstruktivt mot styrelse och ledning från utsidan. Istället kommer vi med stor sannolikhet söka styrelserepresentation nästa år.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons