”Kan man sin historia behöver man inte bekymra sig om framtiden. Kulturer och folk förändras, så har det alltid varit”, säger Özz Nûjen.
”Kan man sin historia behöver man inte bekymra sig om framtiden. Kulturer och folk förändras, så har det alltid varit”, säger Özz Nûjen. Foto: Staffan Löwstedt

Özz Nûjen: ”Janne Josefsson jiddrade med fel kille”

Özz Nûjens karriär tog en oväntad vändning då han anklagades för att vara finansiär bakom terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. Nu har han fått ett slags upprättelse, men lever fortfarande med en hotbild. Han har hopp om framtiden och tror att SD kommer implodera efter nästa val: ”Jag tror majoriteten av svenskarna är trötta på att höra deras gnäll.”

Lars Berge
Uppdaterad
Publicerad

Norra Brunn, första helgen i juni, 2018: Någon i publiken skriker högt och tydligt namnet på den terrorist som med hjälp av en lastbil mejade ner oskyldiga människor i centrala Stockholm ett drygt år tidigare. Ett attentat som krävde fem människoliv. Özz Nûjen stelnar till där han står på den lilla scenen och avbryter omedelbart sitt framträdande. Tystnaden lägger sig över lokalen. Det enda som hörs är harklingar och klirret från bestick från middagsgästerna. Komikern ställer en stol på scenen och sätter sig ner. Någon i publiken tappar tålamodet.

– Alltså, lägg av. Vi älskar ju dig!