”Besvikelse” – hård dom efter krismöte

Ibrahim Baylan säger att regeringen inte kommer att tveka att agera ifall den beställda analysen bekräftar potentiella samhällsrisker.
Ibrahim Baylan säger att regeringen inte kommer att tveka att agera ifall den beställda analysen bekräftar potentiella samhällsrisker. Foto: Henrik Montgomery/TT

Ibrahim Baylan får hård kritik från oppositionen efter onsdagens extrainsatta möte i riksdagens näringsutskott. Ministern säger i ett uttalande att regeringen undersöker ”olika handlingsalternativ för att minimera risken” för ”eventuellt allvarliga samhällskonsekvenser”.

Fredrik Fahlman, Rikard Rosell
Publicerad
Annons

– Egentligen uppfattade jag inte att det presenterades några färdiga svar. Det är det som borde vara regeringens ansvar, att göra scenarioanalyser av vad som kan hända, även om man inte vet exakt. Det är där som de har brustit just nu, säger Joar Forssell, ledamot i näringsutskottet och Liberalernas näringspolitiske talesperson.

Under mötet meddelande Ibrahim Baylan att de anlitat konsultföretaget Ramboll för att göra en konsekvensanalys av Cementastoppet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons