Tidigare larm om Ingerö möttes med tystnad

Johan Ingerö.
Johan Ingerö. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Uppgifter om att Johan Ingerö betett sig illa mot en lokal Kristdemokrat han haft en relation med nådde partiet 2021. ”Enligt gängse rutiner informerades partisekreterare och närmaste chef”, skriver Camilla Brodin till SvD. Det rör sig om Peter Kullgren och Tobias Karlström.

Karin Thurfjell
Publicerad
Annons

På onsdagen lämnade en före detta engagerad i ett lokalt KD-distrikt som Johan Ingerö haft en relation med in en polisanmälan som rör hur han agerat i deras relation, något som Dagens ETC var först att rapportera om. Det var nyheten att Johan Ingerö avgår som partisekreterare för Kristdemokraterna efter att ha polisanmälts av en partikamrat som fick kvinnan att nu välja att göra en polisanmälan.

Men redan i januari 2021 berättade kvinnan för riksdagsledamoten Camilla Brodin om hur Johan Ingerö agerat mot henne. Camilla Brodin sa att hon skulle ta upp det med partisekreteraren, som då var nuvarande landsbygdsminister Peter Kullgren, och Tobias Karlström, som då var Ebba Buschs stabschef och nu är statssekreterare i samordningskansliet. Det berättar kvinnan för SvD. Men sen hörde hon aldrig något från någon i partiet om att KD på något sätt agerade på det hon berättat.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons