Jakten på Magda-moderater

En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar.
En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar. Foto: Foto, Gustaf Månsson och Staffan Löwstedt, illustration, Henrik Malmsten

PODD | Hur ska Ulf Kristerssons hantera det svaga stödet i storstäderna och bland kvinnorna? Finns det en väljarkoalition som sträcker sig från Tidö-män till Magda-moderater? Torbjörn Nilsson, Henrik Torehammar och Maggie Strömberg har svaren.

SvD
Publicerad
Annons

Efter en tids time out gör Maggie Strömberg comeback och har en mängd frågor om Nato-processen. Bland annat om varför Oscar Stenström fick följa med Ulf Kristersson på den senaste Nato-pressträffen. Torbjörn Nilsson har en teori om att Ulf Kristersson har illasinnade tankar när han tar med sig socialdemokraten Stenström.

”Kristersson tänker att det är ganska smart att fördela ut skulden för eventuella misstag och problem här på någon som trots allt är sosse.”

Det har kommit en valanalys från Moderaterna, ett parti som har problem både bland kvinnorna och i storstäderna. Maggie Strömberg ser ett parti med en viss mängd offermentalitet.

”När man beskriver valrörelsen så pratar man om laget före jaget. Man offrade sig själv i flera situationer för att man som koalition skulle kunna ta över. Även om man inte var, eller vågade säga att man var en koalition då. Och frågan är, när man läser analysen, om det här var ett så himla smart mål?”

Henrik Torehammar undrar om Moderaternas framtida lösning ligger i valet av partiledare?

”När man läser deras (Moderaternas) analys av KD så är det ju inte beskrivningen av ett hårt högerparti utan det är ett parti som kan prata med känslor och är mjukt. Man kan känna en Ebba Busch-kärlek från Moderaterna. Och tänk om deras lösning då landar i att nästa partiledare måste vara en kvinna?”

I SvD:s podd Politiken får du hjälp att ligga steget före i svensk inrikespolitik. Nya avsnitt varje tisdag och fredag.

Efter reklamen visas:
130. Jakten på Magda-moderater
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons