Fyra fashionabla hotell signerade berömda modeskapare

Världens första modehotell – Palazzo Versace.
Världens första modehotell – Palazzo Versace. Foto: Palazzo Versace

Sedan Versace för 23 år sedan öppnade världens första modehotell har många fler tillkommit. Vi tipsar om de främsta – och det allra senaste.

Linda Iliste
Publicerad
Annons

1 / 4

Louboutin öppnar lyxigt boutiquehotell i Portugal

I april invigs skokungen Christian Louboutins intima hotell i Melides. Foto: Pressbild

Christian Louboutin är evigt förknippad med röda högklackssulor. Men under sin drygt 40 år långa karriär har den berömde modeskaparen även ägnat sig åt kosmetik – och interiörer. Just detta ges fullt utlopp i hans senaste initiativ, ett boutiquehotell i kustsamhället Melides i Portugal som öppnar 1 april. Lämpligt döpt efter det portugisiska ordet för röd, inrymmer Vermelho 13 rum samt restaurangen Xtian. Allt är minutiöst designat med hjälp av Louboutins många konstnärligt inflytelserika vänner. Vilket resulterat i ett smakfullt hotell med gott om själ, azulejoskakel, antikviteter och trompe l'œil-fresker.

vermelhohotel.com

Annons
Annons

2 / 4

En svit på Mallorca inredd av mönstrens mästare

Form- och färgfyrverkeri i mönstermästaren Matthew Williamsons svit. Foto: Mattia Aquila

Nej, hela Belmondhotellet La Residencia i bohemchica Deià är inte tillskrivet Matthew Williamson. Däremot har den brittiske designern utformat en av dess största sviter, ett 200 kvm stort residens komplett med privat terrass och pool. Williamson kallas mästaren av mönster, och i hans händer har The Design Suite blivit till ett djärvt men elegant formfyrverkeri fullt av klara färger och botaniska tryck.

belmond.com

Annons
Annons

3 / 4

Sofistikerad minimalism i modets huvudstad

Stram elegans präglar Armani Hotel på hemmaplan i Milano. Foto: Armani Hotels

Giorgio Armanis första hotell öppnade i Dubaiskrapan Burj Khalifa för tolv år sedan. Ett år senare följde det andra, i Milano – och ska man checka in på en modeikons hotell bör man givetvis göra det i modets huvudstad. Armani Hotel Milano ligger i exklusiva Montenapoleone och Armani själv har lagt en hand vid även de minsta detaljerna. Naturnära färgskalor harmonierar med sofistikerat minimalistiskt möblemang som tacksamt badar i solljus från enorma fönster. Extra plus för puttrig bar och utmärkt krog.

armanihotels.com

Annons
Annons

4 / 4

Först ut av alla var Palazzo Versace

Världens första modehotell har bjudit på maffig lyx i 23 år. Foto: Palazzo Versace

Världens fick sitt allra första modehotell när Palazzo Versace invigdes i australiska kuststaden Gold Coast på sensommaren år 2000. När det 15 år senare renoverades tonades en del av det glittriga överflödet ner. Men med 200 rum, tre restauranger, balsal, butik och spa är det fortfarande mer maffig upplevelse än intimt boende. Få allt skräddarsytt genom att be om ”the Rolls Royce experience”.

palazzoversace.com.au

Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons