RecensionTv-serier

Welcome to ChippendalesVem har makten när männen strippar?

Kumail Nanjiani som Steve Banerjee.
Kumail Nanjiani som Steve Banerjee. Foto: Foto: Disney+/Hulu

”Welcome to Chippendales” skildrar strippklubbsägaren Steve Banerjees liv. Fenomenet Chippendales visar hur banalt samtalet om sex och makt ofta är, skriver SvD:s Jan Söderqvist.

Jan Söderqvist
Publicerad
Annons

Livet är delvis att betrakta som en serie av transaktioner. Inte sällan är pengar inblandade; pengar är det bränsle vi alla behöver för att driva hela den cirkus som är vår tillvaro. Har vi ett överskott av pengar, använder vi det för att byta till oss vad vi antingen behöver eller gärna vill ha. Alldeles ovanligt är det då inte att det pengarna byts mot är sex, som folk inte tycks få nog av.

Om detta har samhället ofta åsikter och för att stävja detta finns på sina håll en restriktiv lagstiftning. Sex bör och får inte utgöra en bytesvara, anser många. Sex är, enligt detta synsätt, något skirt och vackert som växer fram mellan två människor som är förälskade i varandra, varför myndigheter menar att det finns godkända och icke godkända skäl att utöva sex. Skälen bör alltså prövas. Sex av fel skäl ska bestraffas. Även om det inte verkar hjälpa.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons