Tove Lifvendahl:Arvika kommun svek barnen, nu krävs ansvar

Tove Lifvendahl
Fr v Jonathan Peduru-Aratchi, jurist, Per-Joel Sewelen, verksamhetschef/socialchef, Henrik Axelsson, ordförande i lärande och stöds utskott samt kommundirektör Hans Karlsson på en pressträff om socialtjänstens roll i utredningen i samband med fyraårige Kevins död år 1998. Arvika kommun anser sig inte ha gjort något fel när två bröder felaktigt utpekades som mördare. Idag sammanträder kommunstyrelsen om saken.
Fr v Jonathan Peduru-Aratchi, jurist, Per-Joel Sewelen, verksamhetschef/socialchef, Henrik Axelsson, ordförande i lärande och stöds utskott samt kommundirektör Hans Karlsson på en pressträff om socialtjänstens roll i utredningen i samband med fyraårige Kevins död år 1998. Arvika kommun anser sig inte ha gjort något fel när två bröder felaktigt utpekades som mördare. Idag sammanträder kommunstyrelsen om saken. Foto: Tommy Pedersen/TT

I dag ska kommunstyrelsen i Arvika slutligen sätta ner foten i frågan om Arvika kommun har begått några fel i den process som ledde till att Christian Karlsson och Robin Dahlén felaktigt blev utpekade som mördare av fyraårige Kevin.

Tove Lifvendahl
Publicerad
Annons

Efter flera veckors intensiva och ibland flera timmar långa förhör, vallningar och möten med poliser, psykologer och socialtjänst, förklarades till slut två helt nedbrutna barn, fem och sju år gamla, av polisen skyldiga till mordet på den fyraårige vännen Kevin. Konsekvenserna blev att de fick framleva 20 år i skam och tystnad, uttryckligen ovälkomna i lokalsamhället och därför hänvisade till att bosätta sig på annan ort, med den mörka hemligheten som blytungt bagage.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons