Kulturrådet fördelar 650 miljoner

Kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S) säger att den miljard som finns avsatt till återstartsstöd för kulturlivet inte ska användas till akut krisstöd. "Det gäller nu att komma ihåg att krisen inte är över", säger hon.
Kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S) säger att den miljard som finns avsatt till återstartsstöd för kulturlivet inte ska användas till akut krisstöd. "Det gäller nu att komma ihåg att krisen inte är över", säger hon. Foto: Jessica Gow/TT

Kulturrådet ska fördela 650 miljoner kronor i extra krisstöd till det fria kulturlivet. 20 miljoner avsätts till filmen via Filminstitutet och 40 miljoner till regional kulturverksamhet.

Erika Josefsson/TT
Publicerad
Annons

Det står klart sedan regeringen nu har beslutat om hur den extra miljarden i krisstöd till kulturbranschen ska fördelas. Ursprungligen hade regeringen avsatt 180 miljoner kronor till krisstöd med anledning av de förlängda restriktionerna, men efter ett initiativ från Moderaterna i finansutskottet höjdes summan i stället till en miljard kronor.

– Vi ska jobba för att den kommer ut så snabbt som möjligt. Sedan är det stödgivande myndigheter som också har sin process, säger kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S).

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons