ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

KrönikaAllsvenskan

Anders Lindblad:Allsvenska toppstriden mer oviss än någonsin

Anders Lindblad
GIF Sundsvalls Forrest Lasso och Malmös Malik Abubakari  under fredagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan GIF Sundsvall och Malmö FF på  NP3 Arena. GIF Sundsvall vann matchen med 2–1.
GIF Sundsvalls Forrest Lasso och Malmös Malik Abubakari  under fredagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan GIF Sundsvall och Malmö FF på  NP3 Arena. GIF Sundsvall vann matchen med 2–1. Foto: Mats Andersson / TT

Alla kan vinna. Nja, kanske inte alla, men den allsvenska toppstriden är mer oviss än någonsin tidigare, efter att både AIK och Malmö åkt på oväntade smällar. Omgångens huvudperson: Marcus Berg, som såg till att även Blåvitt kan drömma högt.

Anders Lindblad
Publicerad
Annons

Att allsvenskan är en av de jämnaste högstaligorna i Europa är ingen nyhet. Just ovissheten – att flera lag har kapacitet att ta hem guldet – är en av de viktigaste ingredienserna för det stora intresset. Men aldrig tidigare har så många lag samlats inom så få poäng i toppen, när snart halva serien är spelad. Från ettan Häcken till nian Mjällby skiljer bara sex poäng. 

Laddar…