ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Athlone House ägs av miljardären Mikhail Fridman som utsatts för EU:s sanktioner. Enligt The Times har Fridman lagt ner tiotals miljoner pund på att renovera huset som nu har både en underjordisk simbassäng och ett yogarum.
Athlone House ägs av miljardären Mikhail Fridman som utsatts för EU:s sanktioner. Enligt The Times har Fridman lagt ner tiotals miljoner pund på att renovera huset som nu har både en underjordisk simbassäng och ett yogarum. Foto: Charlotta Buxton

Oligarkernas lyx döljs bakom höga murar

Boris Johnson anklagas för att ge oligarkerna tid att flytta pengarna ut ur Storbritannien. Många av dem har hem på exklusiva Fitzroy Park – en gata där höga murar döljer husen och övervakningskameror och vakthundar är standard.

Charlotta Buxton
Publicerad

 LONDON ”Jag har inte sett några oligarker, men jag hoppas att regeringen tar deras pengar och ger dem till hälsovårdssystemet.”

Philip Mills står och planterar vårlökar utanför North London Bowlingklubb i stadsdelen Highgate. Här ligger Fitzroy Park – vägen som har den brittiska huvudstadens mest exklusiva villor med ett medelpriset på 5 miljoner pund (65 miljoner kronor). Det är här många av stadens oligarker valt att slå sig ner. Höga murar gömmer husen. Övervakningskameror och skyltar som varnar för vakthundar kantar varje port.

Laddar…