Putin om OS-sanktionerna: "Diskriminerande"

Rysslands president Vladimir Putin innan han åkte iväg till Peking för OS-invigning och presidentsamtal.
Rysslands president Vladimir Putin innan han åkte iväg till Peking för OS-invigning och presidentsamtal. Foto: Sergei Karpukhin/AP/TT

Rysslands president Vladimir Putin förnekar statlig inblandning i idrottsdopning och anser att OS-sanktionerna mot Ryssland är diskriminerande.

– Ryssland har alltid stått upp för de olympiska värderingarna, säger han.

TT-AFP
Publicerad
Annons

I en intervju med kinesiska medier inför fredagens OS-invigning i Peking förnekar Putin att den ryska regeringen stått bakom det omfattande dopningsprogrammet i samband med OS i Sotji 2014, som ledde till en rad straff från internationella idrottsorganisationer. Bland annat tillåts ryska idrottare inte att tävla under rysk flagg i OS, utan enbart under neutral flagg. Och endast aktiva som bedöms som rena från dopning får vara med.

– Ryssland har och har alltid stått upp för de olympiska värderingarna. Vi motsätter oss politisering av idrott och försök att använda det som ett verktyg för att sätta press, för orättvisa tävlingar eller diskriminering, säger Putin till ordföranden och chefredaktören för Kinas mediagrupp, Shen Haixiong, enligt en översättning från Kreml.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons