Spelföretag utan licens i Sverige ska stoppas

Drygt två och ett halvt år efter att spellagen trädde i kraft presenterade utredaren Gunnar Larsson i dag förslag på nya åtgärder för socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi.
Drygt två och ett halvt år efter att spellagen trädde i kraft presenterade utredaren Gunnar Larsson i dag förslag på nya åtgärder för socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi. Foto: Anders Wiklund/TT

Betaltjänstbolag ska stoppas från att jobba med spelföretag utan licens. Det är ett förslag i en ny utredning för att stoppa spelbolag som med regelvidriga metoder riktar mot svenska spelare.

Henning Eklund
Publicerad
Annons

I dag tillämpas spellagen på alla bolag som riktar sig mot den svenska marknaden. Men det finns många spelbolag som undgår lagen genom så kallade affiliate-sidor. Det innebär att de marknadsför sig via andra sajter för att undgå spellagen och därmed slippa bry sig om exempelvis insättningsgränser, skatt och bonustak.

Det här vill utredningen, som letts av Kammarkollegiets generaldirektör Gunnar Larsson, ändra på. Enligt Larssons förslag ska spellagen gälla alla bolag som spelare i Sverige har möjlighet att spela på.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons