Krönika

Shora Esmailian:Högerextrem 61-åring verkar inte i vakuum

Shora Esmailian
Rasmus Paludan, ledare för det danska högerextrema partiet Stram Kurs, höll möte på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm den 4 september.
Rasmus Paludan, ledare för det danska högerextrema partiet Stram Kurs, höll möte på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm den 4 september. Foto: Nils Petter Nilsson/TT Illustration: SvD

”Ensamvargen” har tillverkat bomber och haft gevär och knivar i sitt hem – och upprättat en lista där jag och drygt 150 andra personer står med. Men den åtalade 61-åringen verkar inte i ett politiskt tomrum.

Shora Esmailian
Publicerad
Annons

Först tror jag att det är ett dåligt skämt. Jag dubbelkollar att adressen inte är spam. Det är polisen som mejlar mig personligen. Ett kortfattat meddelande, skrivet rakt igenom i kursiv stil, som för att med emfas informera att mitt namn finns med på en lista, upprättad av en person som just nu sitter häktad. Han ska snart åtalas för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om sprängämnesprekursorer.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons