Navalnyjs bror fängelsedömd i sin frånvaro

Den ryska oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj (till höger) och hans bror Oleg Navalnyj, tillsammans på en bild från 2018.
Den ryska oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj (till höger) och hans bror Oleg Navalnyj, tillsammans på en bild från 2018. Foto: Dmitry Serebryakov/AP/TT

Brodern till den ryska oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj har, i sin frånvaro, dömts till ett ettårigt fängelsestraff av en domstol i Rysslands huvudstad Moskva.

TT-AFP
Publicerad
Annons

Oleg Navalnyj döms för att han inte följt reglerna kopplade till ett villkorligt straff som han dömdes till i augusti förra året. Därför omvandlades straffet till fängelse. Den 38-årige Navalnyjbrodern döms för att inte ha följt utfärdade coronarestriktioner.

Domen mot Oleg Navalnyj kommer ett år efter det att hans 45-årige bror Aleksej Navalnyj dömdes till ett två och ett halvt år långt fängelsestraff för förskingring. Nyligen blev blev det känt att nya anklagelser riktas mot honom. Om han fälls riskerar oppositionspolitikern över tio år fängelse – vilket i sin tur kan innebära att oppositionen förlamas och försvagas ytterligare i Ryssland.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons