Donald Trump rasar – republikan röstar Clinton

Efter partiernas konvent och flera hårt kritiserade uttalanden sjunker opinionssiffrorna för Republikanernas presidentkandidat Donald Trump. Allt fler kritiska röster höjs också från republikanskt håll mot den nyvalde presidentkandidaten.

Publicerad
Evan Vucci/AP
Foto: Evan Vucci/AP
Annons

Flera opinionsundersökningar som publicerats efter Demokraternas konvent i Philadelphia i förra veckan visar en kraftig uppgång för Hillary Clinton i opinionen. CNN:s mätning från i helgen visar på en ledning med nio procent över Republikanernas Donald Trump. Ledningen varierar på mellan tre och nio procent i de olika mätningarna.

Partiernas konvent brukar ge kandidaterna en höjning i opinionen, så var det också den här gången. Men i årets valrörelse i USA var Hillary Clintons höjning betydligt högre än Trumps. I RealClearPolitics sammanställningar av opinionsmätningar gick Donald Trump om Clinton efter att Republikanerna avslutat sitt konvent i Cleveland i mitten av juli. Ledningen höll i sig i fyra dagar innan ögonen istället riktades mot Demokraterna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons