Bussförare: ”Hur ska jag hindra någon att gå in?”

Enligt ett nytt förslag ska SL kunna neka passagerare att åka med om det är risk för trängsel i kollektivtrafiken.
Enligt ett nytt förslag ska SL kunna neka passagerare att åka med om det är risk för trängsel i kollektivtrafiken. Foto: Simon Rehnström

Uppmaningarna till SL:s resenärer om att bara göra nödvändiga resor efterföljs inte. Nu vill Länsstyrelsen och SL ha en ny lag som ger förare rätt att neka passagerare att åka med vid trängsel, skriver tidningen Mitt i.

Nicolina Söderqvist, Susanna Sundström
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Trots coronarestriktioner är många av SL:s bussar fulla. För att råda bot på trängseln föreslår Länsstyrelsen i Stockholm och SL en ny lag som bland annat ger poliser, ordningsvakter, busschaufförer och andra förare rätt att neka passagerare att åka med vid trängsel, vilket tidningen Mitt i var först att rapportera om. Regeringen har fått in en begäran från Länsstyrelsen om en tillfällig lag.

Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd i Stockholm och ordförande för SL, säger till SvD att det just nu finns ett glapp mellan vad staten, via Folkhälsomyndigheten, kräver av verksamheter som SL och vad som kan göras för att upprätthålla rekommendationerna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons