”Sexuella trakasserier påfallande vanliga”

Folkhälsomyndigheten ­presenterar nu den första stora befolkningsstudien om sexuell och repro­duktiv hälsa och ­rättigheter på över 20 år.
Folkhälsomyndigheten ­presenterar nu den första stora befolkningsstudien om sexuell och repro­duktiv hälsa och ­rättigheter på över 20 år. Foto: Stina Stjernkvist/TT, Fredrik Sandberg/TT

Sexuella trakasserier och övergrepp är vanligt före­kommande i Sverige, och könsskillnaderna är påtagliga. Det skriver ­före­trädare för Folkhälsomyndigheten med ­anledning av en ny stor studie om sexuell hälsa och rättigheter.

Publicerad
Annons

Nya resultat visar att sexuella trakasserier och övergrepp mot kvinnor är omfattande i Sverige. De utgör ett stort folkhälsoproblem och måste upphöra. Folkhälsomyndigheten presenterar nu den första stora befolkningsstudien om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) på över 20 år. Samtidigt som de flesta uppger att de är nöjda med sitt sexliv, visar studien att skillnaderna mellan män och kvinnor är stora i de flesta frågor som rör sexualiteten.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons