Och vi fortsatte att göra något rörandeDiktdebut i ständig försvarsställning

Elis Burrau.
Elis Burrau.

Elis Burrau, litteraturredaktör, bloggare och poet debuterar med en bok fylld av infantila lekar och interna skämt. Oscar Rossi har läst en bok som försöker finta bort sin läsare, men som blir som bäst då den släpper mottagaren inpå livet.

Oscar Rossi
Publicerad
Annons

Ofta kritiseras samtidskonsten, oavsett konstart eller genre, för att vara inåtvänd, obegriplig och, gud förbjude, intellektuell. Det som kolportörer av dylika hållningar i alla tider efterfrågat är mer kommunikation, begriplighet och identifikation; de säger sig vilja ta del av sådan konst som de förstår.

Elis Burraus (född 1992) ”Och vi fortsatte att göra någonting rörande” kan läsas som en motskrift till detta förståelse-imperativ. Burrau är bland annat litteraturredaktör på Nöjesguiden och en av skribenterna bakom bloggen ”Vi som aldrig skrev prosa”. Här, i sin första diktsamling, skriver han: ”här finns inga skyltar / här finns bara det magiska livet”. Jag försöker också läsa hans poesi ”utan skyltar”, utan förförståelse om författarens estetiska eller litteraturpolitiska ställningstaganden på annat håll.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons